Gespecialiseerde aanbieders van keukenkasten en complete keukens zijn:

Keukenkast

Keukenkastjes bieden de benodigde opbergruimte in de keuken. Ook in een kleine keuken kan er door een slimme manier van het toepassen van keukenkasten veel opbergruimte gecreëerd worden. Het uiterlijk van een keukenkast bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Met de keukenkastjes kan een keuken een landelijke tint krijgen.

info over landelijke keukens keukenkast LEICHT

Verschillende soorten keukenkastjes

Er zijn verschillende soorten keukenkastjes verkrijgbaar, die ook in combinatie met elkaar in de keuken geplaatst kunnen worden. Op deze manier kan er zo optimaal mogelijk gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte. Zo zijn er lades, bovenkasten, onderkasten, hoekkasten en voorraadkasten. Binnen de keukenlades zijn er verschillende soorten lades die in een keuken geplaatst kunnen worden. Besteklades zijn smalle lades die ideaal zijn voor het opbergen van bestek en keukengerei. Er zijn verschillende indelingen voor de la verkrijgbaar, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte en al het bestek netjes kunt opbergen. Onder het aanrecht kunnen grote lades geplaatst worden, waarin grotere voorwerpen zoals pannen kunnen worden opgeborgen. Ook zijn deze lades perfect voor het opbergen van eten. Door middel van antislipmatten in de lades kun je ervoor zorgen dat de producten op hun plek blijven staan als je de la opentrekt. Binnen deze grotere lades kunnen ook binnenlades gemonteerd worden. Deze zijn geschikt voor wat kleinere spullen, en kunnen verschillende hoogtes hebben. Zo zijn er binnenlades speciaal voor bestek, en binnenlades die wat groter zijn en waar bijvoorbeeld eten kan worden bewaard. Van buitenaf zie je maar één la, wat er netjes uitziet, terwijl van binnen meerdere lades de spullen geordend houden. Boven het aanrecht kunnen bovenkasten gehangen worden. De ruimte in de keuken wordt met deze kasten optimaal benut. Er zijn bovenkasten die een scharnierdeur of schuifdeur hebben, maar ook kasten met een klepdeur of vouwklep, die weinig ruimte in beslag neemt als de vouwklep open staat. Onder het keukenblad kan naast lades ook worden gekozen voor onderkasten, die een scharnierdeur hebben. Als de keuken in een hoek is gebouwd, kan de ruimte boven en onder het keukenblad in deze hoek met hoekkasten optimaal worden benut. Er zijn zowel bovenhoekkasten als onderhoekkasten. Onderhoekkasten hebben vaak een draaimechanisme, waardoor je gemakkelijk bij alle spullen kunt. Ook kun je kiezen voor een onderhoekkast met draaiende plateau’s, die naar buiten komen als je de kastdeur open doet. Op deze manier kan je heel gemakkelijk bij alle producten, en hoef je niet helemaal het kastje in te duiken om iets te pakken. Daarnaast zijn er nog losse voorraadkasten, die perfect zijn voor een keuken waar meer plek is dan alleen de kasten boven en onder het aanrecht. Er zijn voorraadkasten met lades waarbij je met verschillende la-indelingen de spullen in de la goed kan ordenen. Een andere soort voorraadkasten zijn apothekerskasten, welke vaak wat smaller zijn. Bij deze kasten kan je heel gemakkelijk bij de producten achterin, omdat de kast aan twee kanten open is.


info over landelijke keukens keukenkast neptune
info over landelijke keukens keukenkastje leicht
info over landelijke keukens keukenkast neptune

Fronten en grepen van keukenkastjes

Er is veel mogelijk op het gebied van het uiterlijk van keukenkasten. Er moet ten eerste een keuze gemaakt worden voor de grepen van de kasten. Er zijn opvallende grepen en heel verfijnde grepen, die haast niet opvallen. Ook kan je kiezen voor greeploze kastjes. Deze kastjes kan je aan de boven- of onderkant gemakkelijk open maken of deze zijn open te maken door tegen het kastje te drukken. Er is dan geen greep nodig. Naast de grepen zijn de fronten van keukenkastjes heel belangrijk. De fronten bepalen voor een groot deel de uitstraling van de keuken, omdat deze erg opvallen en in het oog springen. Er is heel veel mogelijk op het gebied van fronten van keukenkastjes. Het is belangrijk dat je de fronten mooi vindt, en dat deze goed bij de rest van de keuken passen. Maar minstens zo belangrijk is dat de keukenkastjes bestand zijn tegen vocht, hitte en vet. Tijdens het koken kan er namelijk wel eens geknoeid worden, en dit moet goed schoongemaakt kunnen worden. Kunststof is een materiaal dat zeer geschikt is voor de fronten, omdat het goed schoongemaakt kan worden en bestand is tegen vet en vocht. Kunststof is in heel veel verschillende kleuren, texturen en patronen verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast is kunststof krasvast. Massief hout is ook erg geschikt voor de keukenkastjes, en heeft tevens een warm en landelijk uiterlijk. In plaats van massief hout kan er ook worden gekozen voor gelakt MDF. Laminaat, ook wel melamine genoemd, is een materiaal dat ook heel geschikt is voor de fronten. Het ziet er uit als hout en is in veel verschillende tinten verkrijgbaar. Een keukenkast kan ook afgewerkt worden met folie. Dit is een heel dun laagje die op het kastje wordt gelijmd. Doordat folie in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is, is er altijd wel een kleur die past bij de keuken. Materialen die ook geschikt zijn, zijn fineer, aluminium, roestvrij staal en glas.


info over landelijke keukens keukenkastjes tulp
info over landelijke keukens keukenkastjes neptune

Tinello leaderboard banner t

Extra functionaliteiten

Er zijn enkele functionaliteiten die een keukenkast nog fijner in het gebruik maken. Zo zijn sommige keukenkastjes uitgerust met een soft close systeem. Door dit systeem worden keukenkasten altijd zacht gesloten, ook wanneer je de deur hard dichtgooit. Daarnaast kan een keukenkast worden voorzien van lampen in de keukenkast of onder een bovenkast. Door de verlichting heb je goed zicht in de kasten of op het keukenblad. De verlichting is heel erg gericht op een bepaald deel van de keuken, waardoor je niet heel veel lampen aan hoeft te doen om toch goed zicht te hebben. Ten slotte kunnen keukenkastjes en lades ook worden uitgerust met een kinderslot, om te voorkomen dat kinderen bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen uit het gootsteenkastje kunnen pakken.


info over landelijke keukens keukenkastje leicht
info over landelijke keukens keukenkastje neptune

Deel dit artikel